22 Jan. 2021 06:00

Підсумки конференції "Шаріков чи Адам Сміт: хто повинен визначати ціну на газ для населення?"

Підсумки конференції "Шаріков чи Адам Сміт: хто повинен визначати ціну на газ для населення?", участь у якій взяли Міністр енергетики, представники аналітичних центрів та Нафтогазу:
Міністр енергетики України Юрій Вітренко зазначив, що Уряд провів мониторинг на ринку газу та виявили, що на ринку є домінуєчі гравці, які зловживають своїм становищем. Це стосується зокрема регіональних газопостачальних компаній, іх ціни значно вищі, ніж ті, які можна було б вважати бенчмарками на українському ринку. Вони створюють бар'єри для переходу споживачів до постачальників з меншою ціною. Це свідчить про те, що вони зловживають своїм домінуючим становищем на ринку. Ці та інші вади ринку необхідно виправляти.
 
Спільна думка аналітичних центрів:
На цей час сформовані умови для ринку газу, проте є певні вади ринку, які необхідно терміново виправити:
1. Незавершений фактичний анбандлінг операторів розподільчих мереж (далі — ГРМ) та постачальників природного газу. У більшості випадків облгаззбути (постачальники) є дочірніми компаніями облгазів (операторів розподільчих мереж). Це дозволяє їм чинити тиск і протидію споживачам, які змінили чи мають намір змінити постачальника газу.
2. Непрозорість формування тарифу за розподіл природного газу. Варто зауважити, що контроль за діяльністю природних монополістів, якими є облгази, здійснює НКРЕКП. Необхідним елементом для формування справедливого тарифу на розподіл є інформація про стан мереж, яка сьогодні не є публічною доступною.
3. Непрозорі додаткові нарахування в платіжках споживачів внаслідок застосування «температурних коефіцієнтів». Не зважаючи на рішення НКРЕКП та Антимонопольного комітету України, група облгазів продовжує застосовувати температурні коефіцієнти, а постачальники - виставляти їх до оплати споживачам.
4. Відсутність повного обліку природного газу та механізму забезпечення цього обліку.
5. Накопичення боргів облгазів перед оператором газотранспортної системи за негативні небаланси.
6. Невмотивована вартість реконструкцій та підключень, затримки з підключеннями.
7. Відсутність реформи сфери теплопостачання, у результаті чого не можливо запровадити ринок газу для теплопостачальних організацій.
8. Відсутність доступу до газу власного видобутку для потреб населення на біржевих майданчиках, які є ефективним засобом формування нижчої ринкової ціни.
Також надважливим є комунікація прийнятих рішень населенню та просвіта.
Юрій Вітренко
погодився щодо зазначених аналітиками проблем і повідомив, що це не можливо зробити за два місяці, це багато роботи і Уряд починає активно над цим працювати. Штучне обмеження цін більше не планується, далі Уряд буде створювати всі необхідні умови для функціонування справжнього газового ринку.